مناطقی وجود دارد که خاک و آب و هوای ناسازگاری نسبت به کاشت زعفران دارد. در این شرایط  گلخانه به کمک ما می آید تا بتوانیم با مهیا کردن شرایط دلخواه و قابل کنترلی زعفران خود را کشت کنیم.در این مقاله قصد داریم به کسب اطلاعاتی در رابطه با کشت زعفران در گلخانه  بپردازیم.

نکاتی درزمینه کشت گلخانه ای قابل تامل است:

خرید پیاز 

دقت داشته باشید که در کشت گلخانه ای حتما باید از پیاز درشت استفاده کنیم. استفاده از پیاز ریز و متوسط که ضعیف باشد گلدهی و کارایی پیاز زعفران را تضعیف میکند.بنابراین از پیاز زیر ۱۵ گرم نباید در این نوع کشت استفاده کنیم.

ضدعفونی کردن پیاز در کشت گلخانه ای

همانطور که میدانید پیاز زعفران نسبت به آلودگی و بیماری حساس است.  باید ابتدا آن ها را پاک کرده و موارد اضافی مانند خاک و پوشال را از آن ها جدا کنیم. سپس پیاز ها را دقایقی در مخزنی که دارای کنه کش پروپارژیت و قارچ کش کاربندازیم باشد، قرار دهیم تا کاملا ضدعفونی شوند.

ضدعفونی کردن گلخانه

علاوه بر ضدعفونی کردن پیاز زعفران، میبایست گلخانه ی زعفران را هم کاملا ضدعفونی کنیم.  قبل از انتقال پیاز زعفران به گلخانه حتما به این مورد توجه کنید.

نگهداری پیاز در کشت زعفران در گلخانه و چیدمان آن روی طبقه ها

بهترین زمانی که میتوانید اقدام به خرید پیاز زعفران کنید، فصل تابستان است که پیازها در خواب هستند و باید مراقب باشید که فضا خشک و خنک باشد.
در اواخر شهریور ماه ، اقدام به چیدن پیازها در طبقات گلخانه میکنیم و باید رطوبت هوا را به ۸۰ درصد برسانیم تا پیازها شروع به بیداری کنند و شاهد رشد تیج ها باشیم.

برداشت زعفران در کشت گلخانه ای

بعد از اینکه پیازها رشد کردند، باید دما را به ۱۷ درجه بالای صفر برسانیم تا شرایط برای گلدهی مهیا شود. به محض دیدن اولین گل زعفران، شروع به برداشت میکنیم و این برداشت ۱۰ الی ۱۵ روز ادامه دارد.

کشت زعفران در گلخانه

اقدامات موردنیاز پس از برداشت گل زعفران در کشت گلخانه ای

بعد از این که گل های زعفران رو برداشت کردیم باید در اسرع وقت، پیاز ها را به زمینی که از قبل آماده کردیم انتقال دهیم و ادامه ی کار مانند کشت خاکی است. روش دوم این است که خاک را در سبد هایی به داخل گلخانه بیاوریم و پیاز ها را به آن ها انتقال دهیم.

نتیجه گیری

کشت زعفران در گلخانه روشی کاملا علمی بوده و نیازمند تخصص است. پیشنهاد مجموعه ی عطاران به شما کشاورزان گرامی این است که اگر زمین کشاورزی در اختیار دارید، ابتدا کشت خاکی را تجربه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *