1

آموزش کشت خاکی زعفران

زعفران که آن را به عنوان طلای سرخ می شناسیم،به روش های مختلفی قابل کشت است.کشاورزان روش های متنوعی را امتحان کرده اند که از بعضی از آن ها نتایج خوبی حاصل کرده اند. کشت زعفران به روش خاکی از ابتدا مورد قبول کشاورزان بوده و بسیار پرطرفدار است. هدف از انتشار این مقاله این است که اطلاعاتی درمورد آموزش کشت خاکی زعفران به شما ارائه دهیم و پروسه ی کاشت تا برداشت را بررسی کنیم.

شرایط آب و هوایی زعفران

زعفران در مناطق نیمه گرم سیری و سرد سیری قابل رشد است. در تابستان حداکثر دمایی که میتواند تحمل کند +۴۰ درجه و در زمستان -۳۰ درجه است.
نکته ای که حائز اهمیت است، این است که مناطقی که آب و هوای معتدل دارند مورد پسند این گیاه است. در زمستان ، مناطقی با بارندگی متوسط و در تابستان مناطقی با عدم رطوبت، خشک و گرم.

زمان درست کاشت پیاز زعفران

مناسب ترین زمان برای اینکه اقدام به کاشت این گیاه گرانبها کنید، اوایل تیر ماه تا اواخر شهریور است. دلیل تاکید مابر این زمان کاشت به این دلیل است که در این دوره، پیاز ها در خواب هستند و خاک نیز رطوبت بسیار کمی دارد. البته این زمان میتواند در مناطق نیمه گرمسیر و گرمسیر مقداری متغییر باشد. در نواحی نیمه گرمسیر تا اواسط مهر ماه و در نواحی گرمسیر تا اواخر مهر ماه میتوانید شانس خود را برای کاشت امتحان کنید.

نکاتی که میبایست در مسیر کشت خاکی زعفران به آن ها توجه کنیم:

انتخاب بهترین پیاز:

زعفران از پیاز آن به وجود می آید. با توجه به اینکه ما با کاشت پیاز زعفران ۷ سال میتوانیم برداشت کنیم، بهترین نوع پیاز، پیاز ریز و یا متوسط است که بعد از این سال ها به اندازه کافی درشت می شوند.

ضدعفونی کردن پیاز:

پیاز زعفران نسبت به آلودگی و بیماری ها بسیار حساس است. باید کاملا آن ها را ضدعفونی کنیم و یا از پیاز هایی استفاده کنیم که در سال های قبل ضدعفونی شده باشند.

آموزش اقدامات اولیه برای آماده سازی :

قبل از کاشت پیاز زعفران باید حتما از وضعیت سلامت خاک مطمئن شویم و بررسی کنیم که زمین ما شور نباشد و میزان PH و نوع آن متناسب با هدف کاشت ما باشد. برای مطلع شدن از نوع آب و خاک بهتر است که آزمایش انجام دهیم. خاک زعفران هرگز نباید شور باشد و باید متشکل از ۳۰ درصد ماسه، ۳۰ درصد شن و ۳۰ درصد رس باشد که اصطلاحا آن را خاک لومی شنی می نامیم و EC آن باید کمتر از چهار هزار باشد. سطح خاک همیشه باید نرم باشد. قبل از کشت زعفران حتما زمین را شخم می زنیم، کود گاوی پوسیده به آن اضافه می کنیم و عمل تسطیح را انجام می دهیم. علاوه بر کود گاوی میتوانیم از کود های شیمیایی مانند سوپرفسفات تریپل،سولفات پتاسیم و گوگرد گرانول استفاده کنیم.

سله شکنی:

سله شکنی کردن زمین بعد از آبیاری اول و توسط تیلر با تیغه های افقی انجام میگیرد. این امر باعث میشود که هنگام گلدهی، تیج های زعفران با نظم و بدون آسیب دیدن بیرون بیایند.

نیاز پیاز زعفران به آب:

زعفران گیاه کم آبی است اما در مواقعی نیاز به آب و رطوبت دارد به طور میانگین برای آبیاری یک هکتار زمین زعفران به ۴۵۰ هزار لیتر آب نیاز داریم. در سال ما به چهار دوره آبیاری نیاز داریم. آبیاری اول ، گل آب نام دارد که باید عمیق و سنگین باشد و به شدت در میزان گلدهی تاثیر دارد. در این آبیاری برای ضدعفونی کردن پیاز ها از قارچ کش کاربندازیم و کنه کش پروپارژیت استفاده میکنیم. آبیاری دوم مزرعه، زاج آب میباشد که همراه آن باید به زمین کود هم بدهیم. این آبیاری بعد از برداشت گل انجام میشود. آبیاری سوم یخ آب نام دارد که در فصل زمستان انجام میشود و باعث میشود آفات زیرخاک از بین بروند. آبیاری چهارم زردآب است و بین اواسط فروردین تا اوایل اردیبهشت باید انجام شود که در این مرحله ، پیاز ها رو به خزان می روند.

به کمک آموزش کشت خاکی زعفران می توانید این مسائل را رعایت کنید.

آموزش کشت خاکی زعفران به صورت ردیفی(کشت آرمانی):

در این روش کاشت ما به ازای هر هکتار زمین، به ده تن پیاز نیاز داریم، در این روش پیاز ها را به صورت دانه تسبیحی و ردیفی با دستگاه پل کش و یا دستگاه مکانیزه میکاریم. فاصله بین ردیف های پیاز زعفران از یکدیگر باید ۲۰ الی ۲۵ سانتی متر باشند. توجه داشته باشید که عمق کاشت پیاز ها باید بین ۱۸ الی ۲۰ سانتی متر باشد، اگر عمق کاشت را رعایت نکنیم،پیاز دچار عارضه شده و میران گلدهی به شدت کاهش می یابد.

بیماری ها و آفات اجتناب ناپذیر پیاز زعفران:

میتوانیم موش های کور را یکی از مهم ترین آفات مزرعه زعفران به حساب بیاوریم به گونه ای که زیر زمین تونل زده و از پیاز تغذیه میکنند. بهترین روش برای از بین بردن آن ها ، استفاده از گرد گوگرد و روغن سوخته می باشد.
خرگوش نوع دیگری از آفت های مزرعه زعفران میباشد که از برگ زعفران تغذیه میکند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، پیازها را باید ضدعفونی کنیم زیرا کنه و قارچ میتوانند از دیگر آفات مزرعه زعفران باشند.

برداشت زعفران

زمان برداشت زعفران در اقلیم های مختلف متفاوت است. اصولا ۲۷ روز بعد از آبیاری اول، برداشت گل ها را آغاز می کنیم. مناطق سردسیر اواخر مهرماه و مناطق گرم سیر اواسط آبان به برداشت گل میرسند.

نتیجه گیریدر رابطه با آموزش کشت خاکی زعفران

گیاه زعفران بسیار کم توقع است و به کمک آموزش کشت خاکی زعفران و رعایت اصول کاشت، داشت و برداشت میتوان این صنعت را توسعه و گسترش داد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *